Байден розповів, коли Україна зможе вступити в НАТО

Президент Джо Байден заявив, що Україна безперечно стане членом НАТО, але наразі їй необхідно перемогти у війні. Він зробив цей акцент на спільній пресконференції у Вашингтоні після закритої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Байден підкреслив, що НАТО є неодмінним майбутнім України і немає сумніву в цьому. Втім, президент США зазначив, що приєднання України до Альянсу буде можливим тільки тоді, коли всі союзники погодяться, а також будуть виконані усі необхідні умови.

Головне завдання для України зараз - перемогти у війні, так вважає Байден. Він нагадав про Спільну декларацію про підтримку України, яку прийняли країни G7 і яка передбачає довгострокові зобов'язання щодо підтримки оборонних потреб України.

Американський лідер наголосив, що США докладають зусиль у напрямку підтримки України. Він зазначив, що відбулася конференція оборонної промисловості минулого тижня у Вашингтоні, на якій було проведено важливу роботу. Виконання цих завдань проходить поступово і крок за кроком.

Президент США також висловив гордість у потужні та об'єднані сили НАТО.

Зустріч Володимира Зеленського з Джозефом Байденом відбулася 12 грудня у Вашингтоні під час робочого візиту президента України до Сполучених Штатів. Після зустрічі вони провели спільну пресконференцію, на якій Джо Байден знову підтвердив підтримку України і запевнив, що США стоятимуть на боці України.