Байден відреагував на розширення гуманітарних пауз у Секторі Гази

Ізраїль планує розширити гуманітарні паузи у Газі, і на це рішення відреагував президент США Джо Байден. Про це повідомляє Times of Israel.

Президент США висловив підтримку рішенню Ізраїлю продовжувати проводити гуманітарні паузи під час бойових дій у Секторі Гази. Байден вважає, що ці паузи сприятимуть безпечному переміщенню мирних жителів у більш безпечні області, де бойові дії є менш активними. Президент наголосив на важливості забезпечення безпеки цивільного населення та заявив, що США продовжить надавати гуманітарну допомогу для полегшення страждань населення в Секторі Гази.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підтвердив, що країна погодилася на тимчасове припинення бойових дій у певних районах північної Гази, щоб дозволити палестинським громадянам покинути цей район. Нетаньяху зазначив, що бойові дії проти терористів ХАМАСА тривають, але в окремих місцях тимчасово зупиняються протягом кількох годин з метою сприяти безпечному евакуюванню цивільних осіб. Прем'єр-міністр також підкреслив, що Ізраїль не погодиться на довгострокове припинення вогню, доки не буде звільнено всіх заручників, їхня кількість становить близько 240 осіб.

Нагадаємо, що президент Джо Байден звернувся до ізраїльтян з проханням зупинити бойові дії на кілька днів для спроби звільнити заручників, утримуваних бойовиками ХАМАС. Відповідно, Ізраїль погодився ввести чотиригодинні щоденні гуманітарні паузи в бойових діях на території сектора Гази, починаючи з четверга.

Крім цього, відомо також, що сили ЦАХАЛ виявили нові види озброєння під час обшуків будівель в Газі. Ця знахідка стане важливим джерелом інформації для ЦАХАЛу, оскільки вона допоможе вивчити нову зброю та покращити захист від неї.