Байден знову назвав лідера Китаю диктатором

Президент Сполучених Штатів Америки, Джо Байден, після переговорів з китайським лідером Сі Цзіньпіном, знову назвав його диктатором. Цю інформацію повідомляє CNN.

Під час пресконференції, яка відбулася після зустрічі лідерів США та Китаю в Сан-Франциско, Байден, відповідаючи на запитання журналіста, про те, чи буде він і надалі використовувати термін "диктатор" для опису Сі Цзіньпіна, висловив свою думку: “Він є диктатором у тому сенсі, що він керує комуністичною країною. Китайський уряд відрізняється від нашого”.

За інформацією, переговори Байдена і Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско тривали майже дві з половиною години. На початку зустрічі, лідери обмінялися вітаннями та вступними промовами.

В заяві до зустрічі, Байден підкреслив необхідність підтримувати канали комунікації між двома країнами, зокрема на найвищому рівні, без непорозумінь та помилкових уявлень. Він зазначив важливість співпраці в питаннях зміни клімату, боротьбі з наркоторгівлею та розвитку штучного інтелекту.

Після цього відбулася закрита зустріч.

Президент США, Джо Байден, заявив, що під час зустрічі з Сі Цзіньпіном було досягнуто "реального прогресу".

Сі Цзіньпін наголосив, під час переговорів з Джо Байденом, що Китай не планує перевершувати або заміняти США.

Нагадаємо, у червні цього року Байден вже називав главу КНР диктатором у зв'язку з інцидентом із повітряною кулою-шпигуном. Це викликало протести в Китаї, і Байденові слова були визнані провокацією.