Банда рекетирів з російською зброєю тероризувала південні області

У Кіровоградській та Одеській областях нейтралізували кримінальне угруповання, що тероризувало і намагалось тримати в страху мешканців південних областей.

Зловмисники здійснювали розбійні напади на місцевих жителів і вимагали з них гроші, автомобілі та нерухоме майно. Про це повідомила Служба безпеки України.

"У разі незгоди платити "данину" бандити погрожували викраденням потерпілих і фізичною розправою над ними та їхніми близькими", - пише спецслужба.

Рекетири створили штучну конфліктну ситуацію з мешканцем Одещини, з якого потім вимагали "переписати" власну квартиру на одного з бандитів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім того, учасники угруповання продавали зброю і боєприпаси, залишені російськими окупантами на місцях активних бойових дій.

Своїх "клієнтів" підшукували через власні зв'язки, у тому числі серед представників кримінального середовища.

СБУ затримала лідера банди і трьох її учасників "на гарячому" - зловмисники намагалися продати автомат Калашникова та великокаліберний кулемет.

За товар бандити сподівались одержати $5,5 тис.

Угруповання організував мешканець Одещини, який раніше притягувався до відповідальності за тяжкі злочини.

Під час нападів на громадян зловмисники діяли з крайньою жорстокістю і застосовували насильство до потерпілих.

Наразі банда перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше у Житомирській області затримали банду, яка "вибивала" з людей гроші, у разі відмови платити "данину" вивозили жертв до катівень.

У травні на Дніпропетровщині затримали злочинну групу вимагачів "смотрящого" за Кривим Рогом. Організатор банди "вибивав" неіснуючі борги з громадян.

СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Полтавської області.