Baykar інвестує $100 млн у три проєкти в Україні

Компанія Baykar інвестує $100 млн у завод, сервісний центр та головний офіс в Україні.

Будівництво заводу з виробництва безпілотників мають завершити за 1,5 року. Про це сказав генеральний директор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій.

"У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них - завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут. Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває", - сказав Байрактар.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Виробництво буде самодостатнім, екологічним та взаємовигідним. Генеральний директор наголосив, що Україна має унікальні технології з виробництва двигунів. Туреччина має безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

Компанія Baykar продовжує реалізацію плану зі створення в Україні наукового й виробничого центру. Попри вторгнення РФ турецька компанія не тільки не відмовилася від своїх планів, а й продовжує їх реалізовувати.

30 серпня на авіаційно-космічному фестивалі Teknofest Baykar Makina презентувала новий ударний надзвуковий безпілотник Bayraktar Kizilelma ("Червоне яблуко"). На відміну від попередніх моделей, дрон оснащений реактивним двигуном. Він може оснащуватись українським двигуном АІ-322Ф, з яким і здійснив перший політ, а також турецьким TF-6000.