Бій у Бєлгородській області: розвідка повідомила, хто стоїть за атакою

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтверджено, що відбулися бойові зіткнення поблизу населеного пункту Теребрене в Бєлгородській області. Про це повідомила пресслужба відомства.

Місцеві противники кремлівського режиму атакували і успішно знищили позицію російських військ.

За даними розвідки, напад на підрозділи армії Росії викликав панічну реакцію серед особового складу місцевого гарнізону. Військові отримали наказ відкрити хаотичний артилерійський вогонь по навколишніх селах.

Раніше губернатор Бєлгородської області Росії В'ячеслав Гладков повідомив, що 17 грудня відбулася стрілецька перестрілка між українськими військовими та окупантами на кордоні Росії та України.

Уже було повідомлено, що Росію атакували безпілотні літальні апарати.

Міністерство оборони Росії заявило про знищення 33 українських безпілотників літакового типу. Російська протиповітряна оборона діяла над територією Липецької, Ростовської та Волгоградської областей.

Виявилось, що безпілотні апарати намагалися атакувати військовий аеродром у місті Морозовськ Ростовської області Росії.

На опублікованих фотографіях наслідків атаки видно, що пошкоджений, як мінімум, один літак – Су-34.

Згідно з публічними даними, на військовому аеродромі в Морозовську базується 559 гвардійський бомбардувальний полк (в/ч 75392). На аеродромі знаходяться фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34.