Білий дім: Росія та Іран поглиблюють співпрацю в оборонній галузі

Росія та Іран усилюють свою співпрацю в оборонній сфері. Про це повідомив представник Ради з національної безпеки США Джон Кірбі. За його словами, оборонне партнерство між країнами зміцнюється протягом останніх місяців. Він зазначив, що Іран постачає Росії безпілотники, які допомагають створити виробничі потужності для виробництва іранських безпілотників. Ці безпілотники продовжують атакувати Україну та її інфраструктуру.

Спеціалісти вважають, що Іран цікавиться придбанням сучасної військової техніки в Росії, зокрема ударних вертольотів, літаків та ракет. Хоча немає простих доказів поставок такої техніки, але співпраця між двома країнами в оборонній сфері неоднозначно посилюється.

Представник США підкреслив, що така співпраця викликає загрозу не тільки для України, а й для Близького Сходу. Він заявив, що нові можливості, які отримує Іран, роблять його "дестабілізаційною діяльністю ще тривожнішою".

Нагадаємо, що 7 грудня президенти Росії та Ірану зустрілися у Москві. Вони підписали декларацію, у якій пообіцяли разом протидіяти незаконним санкціям, які накладені на обидві країни.