Білорусь перекинула підрозділ ППО до кордону з Росією

Білорусь перекинула підрозділ протиповітряної оборони до кордону з РФ

Білорусь перекинула свій підрозділ протиповітряної оборони до кордону з Росією. Цю інформацію опублікував моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн".

Зазначається, що це сталося в Климовицькому районі Могильовської області. Підрозділ належить 740-му зенітному ракетному полку білоруських військових сил.

740-й зенітний ракетний полк розташовується в Борисові і є частиною Північно-Західного оперативного командування. У нього на озброєнні ЗРК "Оса-АКМ".

Військові знаходяться неподалік населеного пункту Федотова Буда, що знаходиться близько до кордону з Росією (Смоленська область). Відстань до кордону становить приблизно 5 кілометрів.

На що саме спрямовано перекидання військових до російського прикордоння, не відомо. У Климовицькому районі немає стратегічно важливих об'єктів промисловості, які потребують додаткового захисту. Сусідні райони Могильовської області в основному спеціалізуються на легкій та харчовій промисловості.

Аналітики також вказують, що основні підрозділи зенітних ракетних військ Білорусі розташовані у західній і центральній частинах країни. Окрім Бобруйська, де розташовується 147-й зенітний ракетний полк, на сході країни немає таких підрозділів.

Раніше було повідомлено, що в Білорусі проводиться перевірка боєготовності армії, а також масштабна мобілізація тисячі резервістів.

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент країни, заявив, що в Білорусі проводиться підготовка військових підрозділів і постачається необхідне озброєння та техніка.