Біженці у Британії: Ріші Сунак похвалився успіхами своєї реформи

Прогрес у важливій справі. Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив, що його уряд досяг значних результатів у боротьбі з нелегальною міграцією до Великої Британії. Про це повідомляє Bloomberg.

Сунак вказав на зменшення кількості нелегальних мігрантів, які прибувають без дозволу, а також на скорочення кількості нерозглянутих справ про надання притулку. Він зробив цю заяву після публікації даних Міністерства внутрішніх справ, які показують, що кількість мігрантів, які перетинають Ла-Манш на невеликих човнах, зменшилася на 36% в минулому році, перший раз за останні п'ять років.

Уряд Великої Британії також нарощує роботу щодо розгляду справ про надання притулку, вже було прийнято 112 тисяч рішень по цим справам і депортувано 24 тисячі осіб. "Я рішуче ставлюся до припинення нелегальної міграції в нашу країну. Ми зекономили мільйони фунтів платників податків уникаючи витрат на дорогі готелі та розгружаючи державні служби", - заявив Сунак.

Закон про висилку в Руанду

Крім того, Велика Британія планує висилати біженців до Руанди. Палата громад Великої Британії підтримала у другому читанні законопроєкт про висилку біженців до африканської країни. Цей законопроєкт провів 313 голосами підтримки проти 269. Він закріплює в законодавстві Великої Британії, що Руанда є безпечною країною для надсилання осіб, які шукають притулку. Після прийняття закону призупиняться скасування авіарейсів до Руанди з юридичних причин.

Підвищений рівень життя біженців

Міністерство внутрішніх справ Британії прийняло рішення не виселяти біженців з готелів під час Різдва. Відомство зробило цей крок через те, що надмірна кількість людей залишилися без житла та спали на вулицях. Екс-міністр імміграції Роберт Дженрік не погоджувався з таким рішенням, він був непогоджений з його власним рішенням зняти картини з дитячого центру для біженців.

Ріші Сунак стикається з серйозними проблемами в сфері імміграції, особливо після того, як дані показали рекордний приріст імміграції до країни у 2022 році.