Бізнесмен Голик прокоментував обшуки, які відбулися в нього вдома

Бізнесмен Голик прокоментував обшуки, які відбулися в нього вдома

Бізнесмен Юрій Голик розповів, що у нього провели обшуки у четвер, 27 червня. Цю інформацію підтвердили деякі ЗМІ.

Голик заявив, що хоча його не було вдома під час обшуків, він повернувся та співпрацював з правоохоронними органами.

Однак, не відомо, в рамках якого провадження були проведені обшуки. Національне антикорупційне бюро не коментувало цю ситуацію, а сам Голик відмовився називати причину проведення обшуків, посилаючись на правоохоронні органи.

Українські ЗМІ також повідомили про обшуки у колишнього заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Інформацію нарешті нібито пов’язують зі зливом даних в Національне антикорупційне бюро. Тимошенко заявив, що претензій до нього не має.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження проти своїх співробітників у зв’язку з розголошенням даних досудового розслідування та оперативно-розшукової діяльності. Ці дії мають стосуватись розслідування фактів корупції в рамках програми «Велике будівництво». Лидером цього розслідування є сам Голик.

Директор Національного Антикорупційного Бюро Семен Кривонос відреагував на заклики провести службове розслідування проти працівників агентства у зв’язку зі зливом даних. Він зазначив, що саме досудове розслідування вже розпочате, а особи, які винні в витоку інформації, будуть притягнуті до відповідальності.

Читайте також: