Бізнесмену Мазепі встановлено заставу

Бізнесмену Мазепі встановлено заставу

Застава для Ігоря Мазепи та його брата

Бізнесмену, засновнику інвесткомпанії Concorde Capital Ігорю Мазепі встановили заставу у розмірі 700 млн грн, а його брату Юрію - 500 млн грн. Про це повідомила очільниця пресслужби Concorde Capital Анна Дьяконова.

«Ігоря Мазепу затримали по кримінальній справі, стосовно виділення земельних ділянок, загальною площею 2,4 га, які начебто були виділені з порушенням законодавства.»

Розмір збитків державі в розмірі 7 млн грн, який інкримінують Ігорю Мазепі, в той же час застави для Ігоря Мазепи і його брата 700 і 500 млн грн відповідно - написала Дьяконова.

Інформацію про заставу підтвердив і сам Мазепа. «Прокурори просять як запобіжний захід для мене заставу в розмірі 700 млн грн. Не 700 грн, не 700 тис.грн, а 700 млн грн. І ще 500 млн грн за мого брата. Тобто, як мінімум 1,2 млрд грн за справу, де нібито збитки становлять 7 млн» - зазначив бізнесмен.

Також бізнесмен заперечив «російський слід» у справі проти нього. «По суті справи. Перше, із «російського сліду» в цій справі - хіба що деякі російські слова, які я почув при затриманні. Але то на їх совісті.

Друге, підозра стосується виділення якоїсь земельної ділянки на 2,4 га. Хтось там порахував, що ця операція завдала збитків державі на 7 млн грн. Кажуть, виділили з порушенням законодавства. Чому прийшли до мене - не ясно, бо я нікому ніяких державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав» - зазначив Мазепа.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань 18 січня затримало українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону. За даними співрозмовника видання, у справі проти Мазепи присутній російський слід, але деталі наразі невідомі.

За даними ДБР, організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури - Київської ГЕС. затримали вчора, 18 січня спільно з ДСР Нацполіції під час спроби виїзду за кордон.

Читайте також:

  • Затримання бізнесмена Мазепи: ДБР повідомило деталі (фото, відео)
  • Затримання Ігоря Мазепи. Компанія Concorde Capital зробила заяву

Читайте також: