Російське «керівництво» ЗАЕС допомагає військовим РФ мародерити об’єкт

Зображення об'єкту, що пошкоджений російськими військовими на ЗАЕС
Зображення об'єкту, що пошкоджений російськими військовими на ЗАЕС

Окупанти змушують заступника директора Запорізької АЕС допомагати їм вивозити обладнання

Едуард Атакіщев, призначений окупантами заступником директора захопленої Запорізької атомної електростанції, допомагає військовим вивозити незадіяне обладнання зі станції. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

За повідомленнями місцевих мешканців, Атакіщев, який прибув з Ростова, відповідає за підписання фіктивних угод щодо передачі незатребуваного майна станції окупантам, а також за його розміщення на території.

«Він постійно перебуває від військових і майже не відвідує Енергодар, переважно знаходячись в Москві. Вся діяльність Атакіщева підпорядкована національному центру управління «оборони» РФ. Це є ще одним свідченням того, що росіяни наміренно перетворили Запорізьку АЕС на військовий об'єкт», - заявили в ЦНС.

Раніше повідомлялося, що через пошкодження другої підстанції Енергодар зостався без світла на 16 годин. Експерти МАГАТЕ відвідали підстанцію «Радуга» в Енергодарі, щоб оглянути пошкодження одного з трансформаторів, яке, за повідомленням станції, спричинилося атакою безпілотника. Підстанція постачала електроенергію п'яти районам Енергодара. Також, зазначається, що підстанція «Луч» була зруйнована у середу.

Раніше команда експертів МАГАТЕ, розташована на Запорізькій АЕС, повідомила, що чула вибухи. Наприклад, 11 червня був вибух однієї з мін, розташованих поруч із водоймою-охолоджувачем ЗАЕС. Вибух не спричинив жодного збитку або травму учасникам. Причину вибуху команда МАГАТЕ не зазначила.

Читайте також