Боєць «Азова» назвав критичну проблему в українському війську

У ЗСУ проблеми зі снарядами і боєприпасами

Збройні сили України (ЗСУ) стикаються зі значними проблемами щодо снарядів і боєприпасів, які постачають союзники, заявив боєць 12-ї бригади Національної гвардії "Азов".

Або дійсно не вистачає у нас снарядів або вони видаються на якісь певні цілі. Бо в нас справді дуже великий снарядний голод - пояснив боєць.

За його словами, іноді снаряди виділяють під конкретну зброю, а іншим разом їх використовують для прикриття піхотних відділень. Також бувають випадки, коли українські захисники отримують зброю від союзників, але не можуть її застосувати через відсутність боєприпасів.

Буває таке, що Франція поставила нам якісь там гармати. Але гармати є, а снарядів до них немає, або навпаки. Нам їх поставили, а ми їх не можемо використовувати - зазначив боєць.

Варто зазначити, що Україна отримає новий пакет допомоги від Австралії на суму $100 млн, включаючи боєприпаси класу "повітря-земля". Також США виділять $6 млрд військової допомоги, включаючи боєприпаси до систем Patriot та NASAMS.

Перші постачання артилерійських боєприпасів в рамках чеської ініціативи в Україну очікуються наприкінці травня або на початку червня.