Британія може відправити Україні прототип лазерної ППО

Британія розглядає можливість надіслати Україні прототип лазерної зброї для збивання дронів та ракет

Міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що Британія розглядає можливість надіслати Україні прототип лазерної зброї DragonFire для збивання дронів та ракет. Він відвідав лабораторію лазерного озброєння DragonFire та заявив, що розгортання цієї зброї є найбільшою витратою грошей на оборону.

Шаппс: "Ми хочемо прискорити процес розгортання лазерної зброї"

Грант Шаппс наголосив, що його мета - прискорити процес розгортання лазерної зброї, який зазвичай триває до 10 років, і розгорнути його на кораблях та на суші. За його словами, Британія планує встановити систему DragonFire на озброєння до 2027 року, але також розглядає можливість надіслати прототипи в Україну раніше, навіть якщо вони не будуть на 100% вдосконалені.

DragonFire - потужна та доступна зброя

Лазерна зброя DragonFire може збивати снаряди, що рухаються швидше, ніж балістичні ракети. Головним перевагою цієї зброї є низька вартість - постріл коштує лише 10 фунтів. Нещодавно було заявлено про перше успішне випробування лазерної зброї DragonFire проти повітряних цілей на полігоні в Шотландії. Зброя прямої видимості і може уражати будь-яку видиму ціль.

Прототипи лазерної зброї будуть передані Україні

Великобританська компанія Raytheon UK готується до випробувань та інтеграції системи високоенергетичної лазерної зброї в Шотландії. Після тестування та оптимізації систему передадуть Міністерству оборони Великої Британії, а її прототипи можуть бути надіслані в Україну раніше, навіть якщо вони не будуть на 100% готові.