Британська розвідка розповіла про долю «вагнерівців»

За даними розвідки, Росія намагається збільшити контроль над приватною військовою компанією "Вагнер". Наразі, великі елементи ПВК були, ймовірно, включені в структуру Росгвардії і почали активно рекрутувати нових членів. Згідно з звітом британських аналітиків, цей підрозділ "Вагнера" в команди Росгвардії, ймовірно, очолює Павел Пригожин, син колишнього власника "Вагнера" Євгенія Пригожина.

Інші бійці "Вагнера", ймовірно, долучилися до іншої російської приватної військової компанії "Редут", яка складається з близько 7 000 осіб згідно з розслідуванням "Радіо Свобода". Також, за даними огляду, група медиків "Вагнера" увійшла до складу чеченського спецпідрозділу "Ахмат", про що повідомив лідер Чечні Рамзан Кадиров. Раніше, Кадиров заявив, що до "Ахмату" приєдналися 170 колишніх бійців "Вагнера".

Згідно з аналітиками, після замаху на лідерів "Вагнера" у липні 2023 року та загибелі багатьох з них у серпні 2023, російська держава намагається здійснити більш прямий контроль над діяльністю "Вагнера" та його колишнім персоналом.

Варто зазначити, що окупанти використовують колишніх бійців "Вагнера" для формування нових підрозділів Росгвардії з метою проведення контрдиверсійних операцій на тимчасово окупованих територіях України.

Отже, не дивлячись на неудачу замаху на "Вагнера", Кремль продовжує використовувати його найманців.