Буданов розкрив деталі наради, яку росіяни провели за два тижні до вторгнення

Росіяни за два тижні до вторгнення в Україну провели "цікаву нараду".

Окупанти не були впевнені, що Харків не буде протистояти загарбницькій війні. Про це розповів керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов для проєкту Дмитра Комарова "Рік. Харківщина".

За словами Буданова, росіяни вірили, що Харків чекає на "визволителів", тому не буде опиратися. Окупанти планували швидко захопити місто без спротиву.

Проте за два тижні до вторгнення серед військово-політичних керівників РФ почалися сумніви.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"За два тижні до початку усіх цих подій була одна цікава нарада, на якій вчергове почали дискусію, чи все готове до повномасштабного вторгнення. І почалась певна невпевненість, що там всі так вже сильно чекають російських вояків", - розповів Буданов.

За його словами, на цій нараді також порушували питання, куди поділися гроші, які були виділені на війну проти України. Буданов додав, що величезні кошти на підготовку до війни росіяни просто розграбували.

"Було підняте питання - а куди витрачалися кошти стільки років? На наступній нараді всі сказали: знаєте, там все готове, треба заходити", - сказав керівник ГУР.

На початку березня 2022 року російським загарбникам вдалося захопити північні райони Луганської області та вторгнутись звідти у Харківську область. Була окупована Балаклія Ізюмського району, 1 квітня захопили Ізюм.

6 вересня українські сили висунулися у бік Балаклії. Росіяни були змушені відступати. 8 вересня була звільнена Балаклія, контрнаступ продовжився. 11 вересня звільнили Ізюм, Вовчанськ та Козачу Лопань.

Наступного дня взяли під контроль Святогірськ Донецької області. ЗСУ пробили російську оборону і 1 жовтня увійшли в Лиман. Під час контрнаступу окупанти були змушені швидко відступати й українці змогли захопити багато трофеїв. У звільнених населених пунктах знаходили катівні та масові захоронення.