Будуть снайперками і операторками дронів: окупанти почали брати жінок на війну в Україні

Українські жінки використовуються для рекрутингу на бойові позиції на передовій.

Особливо шукають жінок для посад операторів дронів і снайперок. Зараз позиції операторів дронів вже заповнені, інформацію про вакансії журналісти знайшли в соцмережах.

Пропонується контракт на шість місяців з окладом від 220 тисяч рублів. За поранення платять від 1 до 3 мільйонів рублів, а за загибель російського військовослужбовця - 5 мільйонів рублів. Після закінчення контракту, якщо жінка залишиться живою, вона отримає статус ветерана бойових дій.

Посилання на наш телеграм канал новостей - INKORR

Згідно з автором публікації російська військовослужбовець під позивним Веста сказала: "На початку у нас були тільки чоловіки. Але тепер ми вирішили впровадити жіночий загін снайперів і жіночий загін дронів, тому що жінки також можуть брати участь у бойових діях".

Набирають у батальйон "Борз", який є частиною збройних сил контрольованого Міністерством оборони РФ підрозділу "ПВК Редут".

Перевага при наборі віддається кандидатам з вміннями у володінні зброєю. Однак також пропонується можливість набути необхідні навички протягом місяця в Донецьку.

У окупаційному угрупованні перебуває певна кількість жінок. Але раніше їм зазвичай пропонували "жіночі" військово-облікові спеціальності, такі як медики чи кухарі.

Російська Федерація використовує приватні військові компанії для посилення своїх регулярних військ і таким чином уникає проведення непопулярних мобілізаційних заходів.

Приватна військова компанія "Редут", як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, ймовірно вербує найманців під виглядом "добровольців", зокрема колишніх бойовиків ПВК "Вагнера".

Ймовірно, розвідувальне управління генштабу РФ керує і фінансує діяльність цієї групи, включаючи її рекрутинг.

З моменту російської агресії в Україні "Редут" брав участь у бойових діях в Донецькій, Харківській, Київській і Луганській областях.

І думається, що група налічує понад сім тисяч осіб.