ЦАХАЛ розпочав військову операцію у найбільшій лікарні Сектора Гази

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що вона здійснила точну та цілеспрямовану операцію проти ХАМАСу біля лікарні «Аль-Шифа». Цю інформацію оприлюднила пресслужба ЦАХАЛу. 

В заяві йдеться, що сили ЦАХАЛу виконують операцію на підставі розвідувальних даних і при цьому діють дуже точно та цілеспрямовано. 

Армія оборони Ізраїлю наголошує, що проводить наземну операцію в Газі з метою перемогти ХАМАС і звільнити заручників. Вона заявляє, що веде війну саме з ХАМАСом, а не з цивільним населенням в Газі. 

У звістці зазначається, що військові Ізраїлю мають спеціально підготовлених медичних працівників, які говорять арабською мовою. Їхнє завдання - уникати нанесення шкоди цивільним особам, які ХАМАС використовує як людський щит. 

ЦАХАЛ зазначає, що в останні тижні він багато разів попереджав, що використання лікарні «Аль-Шифа» військовими має наслідком втрату захищеного статусу госпіталю згідно з міжнародним правом. Часу було достатньо, щоб припинити це незаконне використання лікарні. 

У понеділок військова пресслужба повідомила, що вони знову вимагають відповідні органи влади в Газі припинити всі військові дії в госпіталі протягом 12 годин. Однак, за словами військових Ізраїлю, цей вимоги не було виконано.