ЦАХАЛ знайшов у підземних тунелях ХАМАСу вбитих заручників

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила тіла п'ятьох загиблих полонених у підземних тунелях ХАМАСу на півночі Сектора Гази. Про це повідомляє Reuters.

Прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив, що наразі невідомо, як саме загинули полонені ХАМАСу, оскільки триває експертиза.

«Ми поінформуємо сім'ї, а потім, залежно від того, чи вони схвалять, громадськість», – сказав він.

Серед загиблих є троє солдатів і двоє цивільних, які були серед 240 людей, що були викрадені палестинськими бойовиками ХАМАСу під час нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль розглядає можливість надання імунітету лідерам ХАМАСу в Секторі Гази в обмін на завершення війни.

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху обговорили послідовність військової кампанії Ізраїлю в Газі.

Міжнародна реакція

Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій пропонується збільшити гуманітарну допомогу цивільному населенню Сектору Гази під час ізраїльської військової операції проти бойовиків ХАМАСу.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ізраїль повинен змінити свою стратегію з широкомасштабної військової атаки на більш точну операцію, щоб зменшити кількість жертв серед палестинського цивільного населення.

Палестинський рух ХАМАС відхилив пропозицію Ізраїлю про тижневе припинення вогню в обмін на звільнення 40 полонених.