«Це – неправильно»: військовий розкритикував те, що після боїв на фронті роздає повістки

Військовий не згоден з розпорядком дня військових після боїв на фронті

Військовий Іван Гоголь з 65 окремої механізованої бригади, який служить у ТЦК на Івано-Франківщині, висловив свою думку щодо того, що бійці повинні розносити повістки після боїв на фронті. Він вважає цю практику неправильною.

“Я думаю, це - неправильно, що військовий, який відвоював, ходить на оповіщення, розносить повістки. Тому що є певна кількість бійців, в яких психічний стан порушений. А цивільні, м'яко кажучи, ‘навертають бурю’ на них. І тоді ми бачимо в TikTok ці всі відео. Але ж люди не знімають, як вони спілкуються. Бо для них ТЦК - це не військові”, - зазначив військовий.

Гоголь воював на Запорізькому напрямку з березня 2022 року, але через проблеми зі зором і слухом через поранення його обмежили у придатності. Він почав служити у ТЦК з березня 2024 року і займає посаду заступника командира роти охорони з морально-психологічного забезпечення. Одним із його обов'язків є виконання розпорядку дня військових та перевірка роботи колег під час оповіщення.

Новий законопроєкт про мобілізацію передбачає посилення мобілізації в Україні. За цим законопроєктом, поняття повістки практично відсутнє, і застосовуються інші правила. Також в Україні вступив у силу закон про зменшення призовного віку. Тому ТЦК почали викликати 25-річних для оновлення даних та проходження медогляду.

Закон спрямований на те, щоб усі військовозобов'язані були на обліку та оновили свої дані. Це спростить процес мобілізації, так як ТЦК матимуть актуальну інформацію про новобранців. Чоловіки у віці 18-60 років повинні оновити свої дані протягом 60 днів у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника.

Інші новини:

  • Новий закон про мобілізацію. Кому приготуватися
  • Не платиш аліменти - на фронт! Влада знайшла резерв для мобілізації
  • Як каратимуть українців, які не оновлять дані в ТЦК у 60-денний термін: роз'яснення