Через потужну негоду потяги затримуються на понад чотири години

У зв'язку з сильною негодою в Україні виникли затримки у руху потягів. З початку ночі працівники займаються ліквідацією наслідків цих негод. Офіційно повідомлено, що потяг "Івано-Франківськ - Харків" затримується на 4 години. Потяги "Чернівці - Київ", "Ужгород - Київ", "Рахів - Київ" також мають затримки тривалістю понад 4 години.

У Києві шквальний вітер завдав пошкоджень накриттю приміського вокзалу. Проте компанія-перевізник заявила, що всі приміські поїзди та Kyiv City Express працюють за розкладом. Додаткові відомості надаються у зазначеному телеграм-каналі новостей.

Наразі в Україні спостерігається потужна негода з аномальними поривами штормового вітру. У Львівській та Рівненській областях близько 100 населених пунктів залишились без електропостачання через дощі та сильний вітер.

В областях, таких як Рівненська, Житомирська, Київська та Вінницька, спостерігаються пориви вітру до 23 м/с. У найближчі години циклон буде рухатись на схід, і вітер зміцниться до екстремальних швидкостей (23-30 м/с) на Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині. У решті областей, зокрема на півночі, в центрі та на сході країни очікуються пориви вітру від 18 до 24 м/с.

Усі області України отримали штормове попередження. Південні області спостерігають пориви вітру від 13 до 18 м/с, в Одесі та Чорноморську від 9 до 13 м/с. Західні області майже пройшли пік аномалії, але пориви вітру там можуть сягати від 12 до 18 м/с. Опади в даний момент спостерігаються на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Київщині, Харківщині, Луганщині та Донеччині.