Чи допоможе допомога від США зупинити наступ росіян: аналітики дали відповідь

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що за допомогою від США Збройні сили України зможуть зупинити наступ російських загарбників.

Марк Ворнер, голова комітету з розвідки Сенату США, заявив, що зброя, включаючи ATACMS, може бути доставлена в Україну до кінця наступного тижня, якщо законопроєкт про додаткові асигнування буде ухвалений Сенатом 23 квітня, а президент Джо Байден підпише його до 24 квітня.

Президент Зеленський зазначив, що швидка доставка озброєння допоможе стабілізувати лінію фронту та перехопити ініціативу.

ISW продовжує оцінювати, що українські війська можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні, очікуючи на безпекову допомогу США, яка дозволить Україні стабілізувати фронт, але вони, ймовірно, зможуть притупити поточний російський наступ, якщо припустити, що американська допомога надійде швидко

За оцінками аналітиків, окупанти активізують наступальні операції, ракетні удари та атаки БПЛА в найближчі тижні, використовуючи обмеження матеріальних засобів для ЗСУ.

Аналітики також повідомили, на якому напрямку ЗСУ доводиться послаблювати свої позиції.

789-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України

Протягом минулої доби відбулося 85 бойових зіткнень. Ворог завдав 4 ракетних та 45 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнування та пошкодження багатоповерховок та інших об'єктів цивільної інфраструктури.