"Ціни на АЗС ростимуть" – чого очікувати на ринку пального восени

За три місяці бензин та дизель в Україні після того, як повернули податки, здорожчали на 8,8-11 грн за літр.

Вартість палива і далі ростиме, тому що на світових ринках збільшується ціна на нафту. Ця тенденція триватиме до кінця року. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Борис Кушнірук.

"Ціна на пальне ростиме. Це точно. Бо на світових ринках зростає ціна на нафту. І відповідно на нафтопродукти також. Тому у нас є зростання. Але деякі АЗС ухиляються від сплати податків і маніпулюють з ціною на пальне. Є маніпуляції з ПДВ, що провокує картину, коли на одних заправках пальне суттєво дешевше, ніж на інших. Це пов'язано або з неякісним пальним, або не сплаченими податками", наголосив Кушнірук.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Очевидно, що зростання буде і далі. Однак прогнозувати, наскільки складно, наголосив економіст.

"Зростає ціна на нафту. І ця тенденція триватиме до кінця року. Відповідно і ріст цін на пальне також", пояснив Кушнірук.

Бензин А-95 в середньому здорожчав на 33 копійки до 54,2 грн/л. Водночас вартість А-95+ зросла на 45 коп. і становить наразі 56,94 грн/л. При цьому ціна на дизельне пальне піднялася на 31 копійку, до 53,98 грн/л. Такі зміни у вартості пального в Україні відбулися впродовж 15-18 вересня.