Члени НАТО збираються наростити виробництво зброї в Україні

Країни НАТО планують нарощувати виробництво зброї в Україні.

Це сприятиме її економічному розвитку та стане прибутковою перспективою для західних виробників, пише The New York Times. Неоголошений візит генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та міністрів оборони Великої Британії й Франції до Києва пов'язаний із планами щодо нарощування виробництва зброї в Україні.

"Західні чиновники вважають розширення української збройної промисловості необхідним для економічного розвитку країни, оскільки усвідомлюють послаблення підтримки Заходу у наданні необхідного озброєння", сказано в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Західні країни мають проблеми з виконанням своїх зобов'язань щодо надання Україні зброї, зокрема артилерійських боєприпасів. Вони виснажують власні запаси швидше, ніж можуть їх поповнити.

"Водночас розвиток українського виробництва зброї є комерційною можливістю, важливою військовою метою, а також способом тримати позицію та забезпечити французькі інтереси в Україні в довгостроковій перспективі" заявив очільник Міноборони Франції Себастьян Лекорню.

За його словами, ідея полягає в тому, що з часом Україні менше "даруватимуть" зброю, натомість більше продаватимуть її іноді з субсидіями.

Країни Північноатлантичного Альянсу збільшать виробництво зброї як для своїх потреб, так і для постачання Україні. Деякі союзники по НАТО вже передали Україні все, що могли, навіть на шкоду власній безпеці.