Чому будь-які розмови про мирні договори з Росією не мають жодного сенсу

Нещодавно російська служба BBC випустила документальний серіал під назвою "Путін проти Заходу".

У трьох серіях розглядається ворожнеча, яку російський диктатор поступово продовжував втілювати. Цей серіал також підтверджує той факт, про який західні політики нарешті почали говорити - тактика брехні та загроз, яку Росія використовує, є її підписовим стилем, який досі залишається недоторканим.

Путін постійно брехав, загрожував та насилував. Світ обурювався, вводив санкції, а потім знову запрошував Росію до переговорних столів. Але Путін знову брехав і знову насилував.

Ці висновки квінтесенція можуть бути описані свідченням колишнього міністра оборони Великої Британії, Бена Воллеса, який описав свій візит до Росії перед її повномасштабним вторгненням в Україну. За два тижні до цього Воллес зустрічався з міністром оборони РФ Шойгу та запитав його про можливість війни. "Це була демонстрація сили. "Шойгу мав на увазі: "Я буду брехати тобі. Ти знаєш, що я брешу тобі. Проте я продовжуватиму брехати".

Це відповідь для багатьох західних експертів та політиків, які вірять у підписання будь-яких угод з Росією. Від Криму, коли Путін запевняв усього світу, що це не вони, до заяви про те, що Україна планувала напад на Росію, до збитого малазійського літака, до аргументів, що виправдовували сотні тисяч смертей, до викрадених дітей - дивно, що хтось все ще має надію, що російська політика зміниться.

Але це не станеться.

Тому, замість десятків "мирних планів", які нам пропонують, ми повинні повернутися до основного. Ми також повинні переглянути стратегію, яка змусить Росію займатися своїми власними проблемами, щоб у них не було часу втручатися та дестабілізувати решту світу.