Чому Росія не хоче забирати трупи своїх солдат: «Апостол» Дмитро Карпенко пояснив причину

Журналіст та блогер із ніка "Апостол" Дмитро Карпенко заявив, що Росія рідко здійснює обмін тілами загиблих, оскільки не бажає виділяти гроші на компенсацію родинам загиблих окупантів. Він наголосив на цьому у своєму інтерв'ю на каналі "Ramina", пояснивши, що Російська Федерація застосовує тактику встановлення статусу "зниклих безвісти" для уникнення виплати зарплати полоненим росіянам та компенсації родинам шляхом визнання їхніх близьких загиблими.

Карпенко закликав утриматися від публікації інформації про українських полонених, оскільки це може лише ускладнити їхню ситуацію. Він зазначив, що українським військовим заважає публічність, тому будь-яка інформація про них повинна бути збережена в таємниці.

Згідно з Карпенко, офіційних обмінів полоненими з початку липня цього року не було, проте обміни відбуваються регулярно. Він закликав дотримуватися певних правил, зокрема, треба зберігати мовчання про повернення захисників, щоб не заважати цьому процесу.

Нагадаємо, що Росія припинила обмін полоненими з Україною вже з серпня цього року. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив раніше, що у полоні окупантів перебуває понад 28 тисяч цивільних українців.