«Давайте слізно попросимо». «Слуга» Маріковський вигадав, як зупинити Безуглу

Депутатка з партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла продовжує створювати напружену ситуацію навколо Збройних сил України та особисто головнокомандувача Валерія Залужного. Інші депутати навіть внесли проєкт постанови про відкликання її з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, але один з нардепів, Олександр Маріковський визнає, що партія не знає, як зупинити Безуглу. Тому одним з варіантів є "слізно попросити" депутатку більше не критикувати генерала та армію.

Той же депутат зазначає, що відсутні розуміння щодо дій Безуглої та її мотивів. Вона більше проявляє себе як блогер, а не дотримує парламентської етики. Однак, чи порушує вона закони, устави, статути і т.д.? - це поки невідомо.

На думку Маріковського, поведінка Безуглої повинна бути розглянута та отримати відповідну експертну оцінку. Якщо її дії завдають шкоди державі та державним інтересам і порушують конкретні закони, то Генеральний прокурор може вжити відповідних правових заходів і покласти Безуглу під слідство. Якщо ж вона просто блогер, а не розвідник іноземних служб, то її дії можна засудити публічно і просити більше їх не повторювати.

Маріковський наголосив, що Україна є правовою цивілізованою державою, де кожен блогер має права та обов'язки, і його свобода та права повинні бути поважані.

Депутат визнав, що народні обранці не мають можливості впливати на поведінку Безуглої.

Нещодавно Безугла зробила провокативний допис, в якому висловила свою думку щодо Залужного. Вона стверджує, що головнокомандувач ЗСУ - це жива людина, а не ідол, яким її роблять для використання. Також вона висловила своє обурення з приводу зустрічей між Залужним та відомою волонтеркою Даною Яровою.

Народні депутати з партії "Слуга народу" обурилися через заяви Безуглої, в яких вона стверджує, що військове керівництво України повинне піти, оскільки не може надати план задуму на 2024 рік.

На її заяви вже відреагували експерти, серед яких екскомандир полку "Азов" Максим Жорін та голова Українського об'єднання "Мрія" Юрій Гудименко. Жорін зазначив, що Україні було б краще, якби некомпетентні особи не втручалися в справи мобілізації, війни та військових. Гудименко звернувся до СБУ з вимогою розслідувати справу Безуглої щодо розголошення державної таємниці.

Також, вам можуть бути цікаві наступні статті:

  • Нардепка Буймістер звернулась до генпрокурора щодо висловлювань Безуглої
  • Безугла заклала міну сповільненої дії проти президента
  • "Слуга" Безугла винесла на обговорення питання щодо служби в армії одного з членів сім'ї