У мережі з'явився графік відключень від «Укренерго». Компанія зробила заяву

Укренерго заявило про появу фейкових повідомлень про відключення електроенергії

Компанія "Укренерго" повідомила, що у соцмережах з'явилися фейкові повідомлення з нібито графіком відключення електроенергії. Шахраї використовують логотип та назву компанії для своїх цілей. Вони розповсюджують фейкове повідомлення через телеграм-канал, який повідомляє про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог. "Укренерго" наголошує, що не публікує жодних графіків. Інформацію про енергопостачання можна отримати на офіційному сайті або у особистому кабінеті споживача.

Аварійні відключення світла для бізнесу

"Укренерго" запровадило аварійні відключення світла для бізнесу. Якщо буде дефіцит електроенергії, такі відключення також введуть для побутових споживачів. З 18:00 до 23:00 обсяг обмежень електропостачання для промисловості й бізнесу розподілений рівномірно між регіонами. Причиною введення обмежень є дефіцит електроенергії через ворожі масовані удари.

Атаки на енергооб'єкти в шести областях

У ніч на 8 травня ворог атакував енергооб'єкти в шести областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій. "Укренерго" працює над ліквідацією наслідків цих атак. У зв'язку з цим, компанія повідомила про ймовірні обмеження електропостачання для побутових та промислових споживачів по всій Україні з 18:00 до 23:00.