День сухопутних військ. Порошенко приїхав з подарунками у підрозділи

У День Сухопутних військ Петро Порошенко відвідав навчальний центр та механізовану бригаду ЗСУ, куди передав два комплекси БПЛА "Посейдон" з мобільними центрами управління на базі вантажівок DAF, а також партію хімічних грілок.

На своїй сторінці у Facebook Порошенко розповів, що ці подарунки призначені для підтримки українських Сухопутних військ, які ведуть бойові дії навіть за неприємних погодних умов.

Військові відзначили, що "Посейдони" дозволяють ефективно виконувати повітряну розвідку і знаходити приховані вогневі точки ворога, що особливо важливо на напрямку, де знаходиться їхня бригада. Такі літаки можуть залітати далеко в тил ворога і виявляти важку артилерію і техніку, яку потім можна буде вражати.

Для безпеки військових, комплекти "Посейдон" постачаються з віддаленим управлінням. Завдяки цьому, вони можуть залишатися на безпечній відстані від противника. Також військові отримали хімічні грілки, які допоможуть їм пережити холодну зиму. 

Вартість переданої техніки складає понад 800 тисяч євро. Частину коштів зібрала громада Житомира, а решту сплатили Фонд Порошенка та волонтери ГО "Справа Громад". За весь період агресії Фонд Порошенка передав армії допомоги на суму 3,4 млрд гривень, а загальна підтримка ЗСУ з урахуванням волонтерських зборів перевищила чотири мільярди гривень.