"Ліси України" включили до переліку особливо важливих для економіки держкомпаній

Додано компанію "Ліси України" до переліку важливих державних підприємств

Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" було додано до переліку особливо важливих суб'єктів господарювання державного сектору економіки. Тепер призначення керівників та членів наглядових рад буде здійснюватися за участю комітету з призначення. Цей крок сприятиме покращенню корпоративного управління і дозволить залучати інвестиції до підприємства.

"Формування наглядової ради на прозорому та відкритому конкурсі за участі комітету з призначення керівників, до якого входять представники як державних органів так і міжнародних організацій, є наступним кроком для впровадження кращих норм корпоративного управління в державному секторі. Ця практика вже довела свою ефективність в інших важливих компаніях для економіки. Це надає нові можливості для підприємства, забезпечує вищий рівень незалежності в управлінні та залученні ресурсів, які потрібні економіці в умовах війни", - зазначив Олексій Соболев, заступник міністра економіки.

Про підприємство "Ліси України"

Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" є одним з найбільших лісокористувачів в Європі і найбільшим в Україні. Воно належить до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України. Підприємство керує 6,6 млн га земель державного лісового фонду.