Розвідка: Втрата Часового Яру – це питання часу

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький висловив занепокоєння щодо висотного опорного пункту у місті Часів Яр, оскільки його втрата відкриває шлях до великих міст Донецької області. Про це він заявив у інтерв'ю виданню The Economist.

За словами Скібіцького, захоплення Часового Яру є лише питанням часу і може повторити ситуацію, що відбулася в Авдіївці.

«Звичайно, не сьогодні-завтра, але все залежить від наших резервів і запасів», - наголосив розвідник.

Скібіцький передбачає, що Росія відповідно до свого плану спрямовується на «звільнення» всіх східних районів Донецької та Луганської областей України, це завдання є поставленим з 2022 року.

Посадовець ГУР також стверджує, що Росія отримала наказ «взяти щось» до величного святкування Дня Перемоги в Москві 9 травня або, якщо це не вдасться, до візиту Володимира Путіна до Пекіна наступного тижня. Він підкреслив, що українська проблема полягає у тому, що в нас немає зброї: «Вони завжди знали, що квітень і травень будуть великими випробуваннями для нас»

The Economist повідомляє, що Росія вже досягла тактичного успіху на південному заході в селі Очеретине, де нещодавно провалилася ротація українських військ. Російським військам вдалося прорвати першу лінію оборони і створити важливий плацдарм площею 25 квадратних кілометрів.

За словами Скібіцького, російська армія вже не є такою зарозумілою організацією, якою вона була в 2022 році, і зараз діє як «єдиний організм, з чітким планом і під єдиним командуванням».

Згідно з прогнозами заступника начальника Головного управління розвідки Міноборони, у травні Росія використає «трирівневий» план дестабілізації України, який складається з військової, дезінформаційної та міжнародної складових.

Нагадаємо, російські окупанти практично зруйнували ще одне місто на Донеччині - Часів Яр. Воно постійно піддається обстрілам та штурму загарбників. Видання Associated Press опублікувало кадри зруйнованого міста.