Допомога пенсіонерам: хто отримає від 450 до 3100 гривень влітку

До Дня незалежності України одноразову виплату отримають пенсіонери

Згідно з постановою Кабміну №369 від 2 квітня 2024 року, деякі громадяни отримають одноразову виплату до Дня незалежності України. Сума цієї виплати буде залежати від категорії громадян та становитиме від 450 до 3100 гривень.

Категорії громадян, які отримають виплату

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни, колишні малолітні в'язні концентраційних таборів та іншіх місць примусового тримання отримають виплату у розмірі 3100 гривень для І групи, 2900 гривень для ІІ групи та 2700 гривень для ІІІ групи;
  • Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів та інших місць примусового тримання, а також діти, які народились у цих місцях отримають допомогу у розмірі 1000 гривень;
  • Особи з особливими заслугами перед Батьківщиною отримають виплату у сумі 3100 гривень;
  • Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, які не одружилися повторно отримають допомогу у розмірі 650 гривень.

Учасники боротьби з нацистським режимом та інші категорії громадян отримають 450 гривень

Учасники війни та колишні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників та інших учасників боротьби з нацистським режимом у тилу ворога отримають виплату у розмірі 450 гривень.

Деталі щодо виплати

Разова грошова допомога до Дня незалежності України виплачується особам, які набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року. У разі не отримання грошової виплати до 1 жовтня, можна звернутися до органів ПФУ або до ЦНАП до 1 листопада.

Нагадаємо, що жертвам сексуального насильства з боку російських окупантів виплатять компенсацію.