Допуск на Олімпіаду-2024: МОК придумало, що робити з росіянами

Перевірка російських та білоруських спортсменів для Олімпіади-2024

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повторно перевірить російських та білоруських спортсменів, які відібралися на Олімпіаду-2024 у Парижі. Про це повідомив офіційний представник МОК Марк Адамс під час пресконференції.

«Можу лише загалом сказати, тому що не знаю всіх деталей. Ми в процесі пошуку та призначення незалежних аналітиків із хорошою репутацією, які перевірять кожного з цих спортсменів. Люди, які кваліфікувалися, вже пройшли одну перевірку, але МОК проведе другу за участю незалежних організацій», - зазначив він.

Нагадаємо, 8 грудня минулого року МОК допустив російських та білоруських атлетів до Ігор 2024 року в Парижі у нейтральному статусі. Вони зможуть виступати лише в особистих стартах, а не командним складом. З 4 600 спортсменів лише 11 «нейтральних атлетів» виконали критерії допуску – вісім з російським паспортом та трьох з білоруським.

Очільник МОК Томас Бах опікується рішенням дозволити російським та білоруським спортсменам взяти участь в Олімпійських іграх-2024 під час війни проти України. Він підтримує тезу про відповідальність російської влади за війну проти України. Водночас наголосив, що конфлікт в Україні не єдиний збройний конфлікт на планеті.

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний висловив свою думку щодо рішення МОК дозволити «нейтральним» росіянам та білорусам взяти участь в Олімпійських іграх-2024.