Дві країни-члени НАТО піднімали F-16 через російську атаку по Україні

Повітряні сили Польщі підняли в небо авіацію на фоні ракетного обстрілу України

Повітряні сили Польщі разом з американським контингентом підняли в небо бойову авіацію, щоб підтримати безпеку повітряного простору у зв'язку з ракетним обстрілом Росії, який стався 2 січня. Про це було повідомлено оперативним командуванням збройних сил Польщі.

У рамках цієї дії було задіяно дві пари винищувачів F-16 та повітряне судно союзників. Одна пара злетіла з бази в Ласці, а інша - з бази у Кшешинах. Військові попередили населення про те, що ця дія може супроводжуватись збільшеним шумом, особливо у східних регіонах країни.

Російський обстріл призвів до пошкоджень у Києві

2 січня у Києві було зафіксовано падіння уламків ракет. Уламки падали у Печерському, Оболонському, Голосіївському та Святошинському районах міста. Внаслідок обстрілу було зафіксовано пошкодження цивільних об'єктів у Подільському районі, а також перебої з електро- та водопостачанням.

Масована ракетна атака призвела до пошкоджень в мережах "Укренерго" та обленерго в Києві та області. Загалом, понад 250 тисяч споживачів залишилися без електроенергії. Крім того, рятувальники в Солом'янському районі столиці намагаються визволити людей з розбитої багатоповерхівки, де внаслідок обстрілу загинула жінка.

Мер Києва показав пошкоджений будинок після обстрілу

Віталій Кличко, мер Києва, в Telegram опублікував відео пошкодженого будинку у Солом'янському районі після обстрілу. Він продемонстрував наслідки загоряння, яке виникло внаслідок ракетної атаки.