В Естонії проведуть першу регіональну конференцію з інвестицій в Україну

У Таллінні відбудеться конференція з інвестицій в Україну

27 травня компанія Delfi Meedia з Естонії організовує конференцію з інвестицій в Україну.

Ця подія стане першою у Балтії та Скандинавії, яка проводиться з метою сприяння Україні після вторгнення РФ.

"Відновлення України – це наше спільне завдання... Наша спільна відповідальність – думати про те, як під час війни та після її закінчення можемо допомогти Україні стати сучасною, європейською та безпечною країною. Україна – сильна та має надзвичайну стійкість, економічний потенціал України – безмежний. У конференції, організованій Delfi Meedia, Milton та міністерством закордонних справ, візьмуть участь лідери та представники ключових галузей України, а також підприємці, банкіри та керівники державних установ з країн Балтії та Скандинавії", - розповів Урмо Соонвальд, головний редактор Delfi та Eesti Päevaleht.

За його словами, кожен новий контакт – це крок до сильнішої України. "Кожне нове знайомство та угода роблять сильнішими і Україну, і всю Європу. Структуру України необхідно максимально зміцнювати та підтримувати, економічно сильна Україна є частиною гарантії безпеки усієї Європи", - додав Соонвальд.

Одним з партнерів конференції є Міністерство закордонних справ Естонії. Марійн Ратник, віцеканцлерка МЗС із питань зовнішньої економіки та співробітництва з метою розвитку, підкреслила, що економічна співпраця з Україною вже сьогодні - "це те, що забезпечує силу та стійкість Української держави навіть під час війни".

"Підтримувати економіку сьогодні також дешевше, ніж відновлювати Україну після закінчення війни. Таким чином, кожен витрачений цент – це інвестиція в майбутнє України. Сьогодні Україна є складним середовищем, але не неможливим. Естонські підприємці активно та сміливо розвивають ділові зв’язки в Україні, і Міністерство закордонних справ Естонії підтримує їх у цьому, як може. Цього року ми організуємо низку галузевих бізнес-семінарів в Україні, а також в Естонії", – зазначила Ратник.

Джерело: Укрінформ