Експерт про зміну ракетної тактики: у росіян зараз є дуже важливі цілі – не військові, а політичні

Основне завдання Росії полягає в тому, щоб показати своїм громадянам, що окупаційні війська можуть подолати протиповітряну оборону України. Таку думку висловив керівник військових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, росіяни активно використовують С-400 системи.

Експерт пояснює, що хоча є спеціальні ракети, такі як "Іскандери" і "Кинджали", розроблені для ураження наземних об'єктів, використання зенітно-ракетних комплексів свідчить про те, що ефективних ракет або комплексів не вистачає. С-300, які росіяни використовують проти Запоріжжя, Херсона, Харкова, вже застарілий комплекс. Коли наші військові розраховують удари, вони не враховують С-300, зауважує Лакійчук.

За словами експерта, С-400 в Росії є "аналоговнетним" засобом протиповітряної оборони.

Той факт, що для закриття повітря достатньо батареї С-400, свідчить про те, що росіяни мають важливі цілі. Лакійчук вважає, що це свідчить про політичні, а не військові цілі.

Експерт наголошує, що російський диктатор Володимир Путін постійно розповідає про "вундерваффе" (зброя надзвичайної сили), і пропагандисти вже вимагають її продемонструвати.

Лакійчук додає, що поки росіяни не можуть пробити протиповітряну оборону України, це свідчить про те, що українські військові витратили цей рік на підготовку разом зі своїми партнерами. Хоча балістичних ракет запускають небагато, якби росіяни могли запустити їх більше, це було б набагато страшніше.

Експерт Михайло Жирохов також вказує на те, що використання балістики дає росіянам значні переваги і було питанням часу.

13 грудня РФ здійснила масований ракетний удар по столиці. У результаті уламки пошкодили житлові будинки та комунальні споруди, і було поранено 53 людини, з яких 20 госпіталізовано.

Поруч із текстом можна прочитати інші статті:

  • Коли тривога лунає після вибухів. Нова стратегія російських терористів
  • У столиці через російську атаку без світла залишились 35 будинків
  • Мешканці багатоповерхівки оговтуються від удару РФ. Фоторепортаж із Києва
  • Нічна атака на Київ: яких руйнувань зазнав Дарницький район