Епіцентр оплачуватиме перероблення батарейок з 1000 шкіл та під'їздів України: як взяти участь

Зараз в рамках спільної ініціативи руху "Батарейки, здавайтеся!" та компанії Епіцентр стартував збір заявок.

1000 волонтерів з усієї України, які навчаються в школах або проживають у багатоповерхівках, мають змогу отримати стильні коробочки для батарейок, а Эпіцентр візьме на себе переробку зібраних батарейок. Перший етап конкурсу триватиме до 1 грудня 2023 року, а заявку можна подати на веб-сайті.

  • Батарейки від брендів Duracell, VARTA, GP Batteries та Hausmark, які продаються в Епіцентрі, співфінансують цю ініціативу. Акція має безстроковий термін і допоможе заощадити землю від 3 мільйонів викинутих батарейок щороку.

Одна батарейка забруднює 16 квадратних метрів землі, але українцям зараз не вистачає достатньої кількості пунктів для надійної здачі їх на переробку.

Зараз Епіцентр стає лідером у розв'язанні проблеми збирання батарейок по всій країні, залучаючи до цього небайдужі школи та жителів багатоповерхівок. У 2019 році мережа запустила збір батарейок в усіх своїх торгових центрах, а потім почала фінансувати перероблення від продажу нових батарейок. Зараз близько 115 тонн (понад 5 мільйонів батарейок) вже потрапили на перероблення, а не в землю.

У наступні два роки Епіцентр, спільно з рухом "Батарейки, здавайтеся!" та волонтерами, планує відкрити 1000 нових пунктів приймання по всій країні. Таким чином, контейнери для надійної здачі батарейок будуть ще доступніші для українців, з'являться в школах та під'їздах. Волонтери з будь-якого куточка країни можуть подати заявку на участь, перший етап відбору триватиме до 1 грудня 2023 року.

На даний момент вже можна зустріти пластикові пляшки по всій країні, куди небайдужі люди збирають батарейки, але не завжди ці батарейки потрапляють на заводи для перероблення. Проблема полягає у тому, що вартість перероблення батарейок світовими заводами є платною, а зібрані ресурси не окупають ці витрати.

Саме тому Епіцентр, разом з брендами Duracell, VARTA, GP Batteries та Hausmark, гарантує повну переробку всіх зібраних батарейок учасникам акції, оскільки ці компанії беруть фінансову відповідальність за це. Партнер проекту, рух "Батарейки, здавайтеся!", забезпечить перероблення всіх батарейок на заводах у Європі та буде представляти прозорі звіти на своєму веб-сайті.

Розповідайте своїм друзям про цю статтю, щоб вони також мали можливість долучитись до ініціативи. Заявки приймаються на веб-сайті, перший етап відбору триває до 1 грудня 2023 року.

Чотири роки тому було запущено проект спільно з рухом "Батарейки, здавайтеся!". За цей період зусиллями Епіцентру, виробників батарейок та екологічно свідомих людей було зібрано та відправлено на перероблення понад 110 тонн батарейок. Враховуючи інформацію про кількість вживань батарейок на людину та статистику клієнтів мережі, розрахували, що близько півмільйона українців стали учасниками цієї ініціативи, не залишивши батарейку у смітнику, а здавши її в безпечний контейнер.