ФБР попереджало Росію про підготовку теракту в Crocus City Hall - ЗМІ

ФБР попереджало Росію про підготовку теракту в Crocus City Hall - ЗМІ

США попереджала Росію про загрозу теракту у торговельному центрі "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї

За інформацією видання The Washington Post, уряд США повідомив російську владу про можливу атаку на концертний зал "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї. Це стало відомо навіть більш ніж за два тижні до жахливої трагедії.

Американські чиновники повідомили, що концертний майданчик був визнаний потенційною ціллю терористів ще до нападу. Проте, російська влада не вжила достатніх заходів для захисту цього місця, де було вбито більше 140 людей та замінено будівлю, винищену пожежею.

Сам підліток Іслам Халілов, який працював гардеробником у концертному залі, допоміг евакуювати людей під час нападу. У своєму інтерв'ю, він заявив, що працівників заздалегідь попередили про можливий теракт.

Крім того, синагога в Москві також була визнана іншою потенційною ціллю терористів. Вже на наступний день після попередження, Федеральна служба безпеки РФ оголосила про те, що вдалося запобігти нападу "Ісламської держави" на цю будівлю.

Попереднє попередження США мало високий рівень конкретності, що свідчить про впевненість у тому, що "Ісламська держава" готувала напад, що загрожував багатьом мирним жителям. Це перекриває твердження Москви про те, що попередження були занадто загальними для запобігання теракту.

Жорстока стрілянина у концертному залі "Крокус Сіті Холл"

У вечорі 22 березня невідомі озброєні особи влаштували стрілянину в концертному залі "Крокус Сіті Холл" поблизу Москви. Загалом, внаслідок атаки загинули 143 людини. Відповідальність за цей теракт прийняло угруповання "Ісламська держава".

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: