Фінляндія планує обмежити в'їзд з Росії

Уряд Фінляндії готується до того, щоб запропонувати обмеження або закриття прикордонних переходів на кордоні з Росією. Про це повідомила міністр внутрішніх справ Марі Рантанен. Вона заявила, що проблема нелегальної міграції обговорювалася з російською владою, але не принесла бажаного результату. Зараз Міністерство внутрішніх справ готує пропозиції для уряду з цього питання.

Проблема полягає в тому, що виїзд з Росії до Фінляндії дозволено без наявності документів. Тому мігранти з легкістю перетинають кордон і нелегально в'їжджають в Фінляндію. Ця ситуація стала все більш поширеною та небезпечною, тому потрібно прийняти заходи щодо її врегулювання.

Президент та міністри, відповідальні за зовнішню політику та політику безпеки, сьогодні обговорювали цю проблему. Марі Рантанен наголосила, що настав час вживати заходів та прийняти необхідні рішення.

Уряд Фінляндії вже декілька років зменшує кількість дозволів на в'їзд до країни для росіян. Тепер вони припинили пускати в Фінляндію велосипедистів з Росії. Також виявилося, що росіяни володіють багатьма великими будівлями по всій Фінляндії, які можуть становити загрозу для безпеки країни. Тому уряд змінить процедуру надання притулку іноземцям та покращить паркан на кордоні з Росією.