Гендиректор Yasno повідомив, скільки часу триватимуть складнощі з дефіцитом світла

Гендиректор Yasno повідомив, скільки часу триватимуть складнощі з дефіцитом світла

Наразі в Україні недостатньо власної генерації електроенергії, навіть імпорт не здатний вирішити цю проблему. Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, енергосистема залежить від сонячної та вітрової генерації, що призводить до значних коливань протягом дня. Також, проводяться ремонтні роботи на атомних станціях, через що деякі блоки не працюють.

Коваленко повідомив, що в наступні 6-8 тижнів ситуація з електроенергією буде складною. Поміж проблеми з генерацією, є ще зростання споживання.

Існує нова логіка розподілу електроенергії між регіонами, яка виключає критичну інфраструктуру і інші фактори. "Є ще декілька змін, які повинні бути введені і це запрацює", - додав Коваленко.

В Києві графіки розподілу електроенергії залишились без змін - шість груп та біла, сіра та чорні зони.

Коваленко зауважив, що для планування життя слід враховувати, що в сірих зонах не буде світла, особливо під час пікових годин. В такому разі, необхідно подавати електронну заявку на сайті мереж. Колеги забирають і аналізують цю інформацію.

Згідно з повідомленням, ситуація з електроенергією трохи стабілізується уже у серпні 2024 року. Коштом завершення ремонтних робіт та зменшення кількості об'єктів з гарантованим електропостачанням.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що в Україні не планується підвищення тарифів на електроенергію.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький попередив, що ситуація в енергосистемі буде ще важчою до кінця липня.

Читайте також: