Генштаб повідомив, скільки строковиків буде звільнено у запас

За декретом президента України близько 7 тисяч військових строкової служби будуть звільнені у запас до кінця весни. Про це повідомили з Генерального штабу ЗСУ. Звільнення здійснюється в Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших військових формуваннях протягом квітня-травня.

Згідно із повідомленням, "усього у Збройних силах України та Державній спеціальній службі транспорту підлягають звільненню близько 7 тисяч осіб".

Вже розпочалась демобілізація бійців строкової служби, які вже відслужили свій строк, але не були звільнені в запас під час російського вторгнення. Президент Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію військових строкової служби наприкінці лютого.

Проєкт закону про демобілізацію військових термінової служби був внесений до Верховної Ради президентом України. Згідно з цим проєктом, військовослужбовці строкової служби, які вже закінчили термін служби під час воєнного стану або продовжили свою службу понад встановлені терміни, будуть звільнені з військової служби в запас у визначені президентом терміни.

Читайте також: - Демобілізація захисників, які воюють три роки. Веніславський озвучив ключові тези - Демобілізація в Україні: комбат розповів, чи реально замінити бійців, які воюють з перших днів