Годжес оцінив можливість надання Україні ракет АTACMS

Годжес оцінив можливість надання Україні ракет АTACMS

Військовий експерт пропонує Україні отримати американські ракети для ударів по Криму

Екскомандувач сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес заявив, що Україна може отримати американські ракети АTACMS із дальністю 500 кілометрів для ударів по Криму. Проте для цього потрібне політичне рішення, якого наразі немає.

За словами Годжеса, США не можуть оголосити, що їхня стратегічна мета – перемога України над Росією, через відсутність в Україні необхідної політики. Таке політичне керівництво перешкоджає американській адміністрації забезпечити Україну можливістю атакувати 300-кілометрову глибину Криму, боючись загострення ситуації з Росією.

"Це дуже засмучує, тому що це така очевидна хороша річ, але чомусь адміністрація скована страхом, що Росія може якось загострити ситуацію. І більше я нічого не можу сказати. Це дуже засмучує", – зазначив Годжес.

На щастя, українські безпілотники великої дальності, які вже успішно наводилися на Рязань, Санкт-Петербург та інші міста Росії, можуть замінити далекобійні ракети. Годжес відзначив, що Україна володіє значно кращими технологіями, ніж Росія, і багато країн Заходу шукають способи допомогти Україні в цьому напрямку.

"Україна має потенціал для розвитку, але кожен українець повинен запитати себе, чи Україна робить все можливе для свого успіху?", – підкреслив експерт.

Читайте також: