Голова прикордонної громади на Сумщині розповів, які задачі виконують ворожі ДРГ

Голова прикордонної громади на Сумщині розповів, які задачі виконують ворожі ДРГ

За словами Миколи Торяника, ворожі ДРГ мають двоє варіантів дій - вбити енергетиків чи прикордонників або зайти на територію як тренувальний захід. Він також зазначив, що завжди легко розрізнити професійний спецпідрозділ від "практикантів".

Щоб зменшити ризик зустрічі з ворожими ДРГ, встановлені обмеження для в'їзду в зону п'ятикілометрову прикордону, відомо, що загроза обстрілів у громаді все ще існує.

«За кілька хвилин до того, як ми почали розмову, я намагався вирішити питання щодо поховання загиблого від обстрілів. Не можемо поховати на кладовищі, бо кладовища всі порозбивали. Потрібно або у Суми везти, аби поховати, або ще кудись», - розповів голова громади.

Російські ДРГ все ще проводять спроби випробувати українську оборону на Сумщині. Однак сили оборони продовжують знищувати ворога в регіоні та навіть на території РФ, повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ".

Згідно з звітом Інституту вивчення війни (ISW), битва біля Журавки на Сумщині може свідчити про постійну присутність окупантів на цих позиціях або результат обмеженого транскордонного рейду.

Читайте також: