Готуємо ще сім нових безпекових документів, - Зеленський

Україна готує сім нових безпекових документів, зокрема угоду з США

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна готує сім нових безпекових документів, зокрема двосторонню безпекову угоду зі Сполученими Штатами.

"Зброя, фінанси, політична взаємодія – сьогодні працював із командою щодо конкретних деталей цих документів, і стосовно деяких із них уже є попередній текст угод", – зазначив президент. Він підкреслив, що особливий пріоритет надається всьому, що дасть більше захисту від російського терору.

Щодо європейської інтеграції, Зеленський наголосив: "Україна вже повністю реалізувала свою частину зобов'язань, щоб у цьому червні фактично розпочати переговори щодо вступу". Він подякував кожному, хто допомагає у цьому напрямку.

Президент також повідомив про підготовку до Глобального саміту миру, який має на меті розпочати реальний рух до справедливого миру.

"Світ може зупинити будь-якого агресора. Якщо буде діяти в єдності та за правилами більшості – жодна агресія не витримає справді глобального тиску", – наголосив Зеленський.

Крім того, Президент повідомив про кадрові зміни в Службі безпеки України та подякував військовим за їхню службу. "Дякую всім, хто б'ється заради України, хто посилює Україну та хто допомагає Україні наближати відновлення справедливості – справедливості та миру", – підсумував Володимир Зеленський.

30 квітня він заявив, що на фронті має домінувати українська ініціатива.