Іран заявив про "червоні лінії" і пригрозив вступом у війну проти Ізраїлю

Президент Ірану Ібрагім Раїсі заявив, що Ізраїль своїми діями "перейшов червоні лінії", що може змусити Тегеран "вжити заходів".

У своєму Twitter він висловив занепокоєння щодо "злочинів сіоністського режиму", що можуть посилити напруження між Іраном і Ізраїлем. Раїсі також звинуватив Сполучені Штати у підтримці Ізраїлю і нагадав, що атаки бойовиків на американські бази є відповіддю на заклики Вашингтона не втручатися у конфлікт.

"Злочини сіоністського режиму перетнули червоні лінії, що може змусити інших вжити заходів. Вашингтон закликає нас утриматися від реакції, але сам надає широкомасштабну підтримку Ізраїлю. США надсилають повідомлення "осі опору", але ми дали їм чітку відповідь на полі бою", - заявив лідер Ірану.

Джерело: INKORR

"Віссю опору ізраїльській окупації" Іран називає антиізраїльські та антиамериканські прокси-утворення на кшталт ХАМАСу чи "Хезболли". Це сили, які отримують підтримку з Ірану на Близькому Сході.

Іран та прокси-утворення, такі як ХАМАС чи "Хезболла", намагаються продемонструвати свою готовність до ескалації конфлікту на Близькому Сході і розпочати війну проти США і Ізраїлю. Тегеран і "вісь опору" готуються до того, що війна в Ізраїлі може перерасти у регіональний конфлікт, який буде проходити на кількох фронтах.

Ісламський опір Іраку - це коаліція іракських ополченців, які отримують підтримку від Ірану, і вони починаючи з 18 жовтня щодня атакують позиції американських військових в Іраку та Сирії. Вони використовують безпілотники та ракети в цих атаках, які призводять до смерті одного американського військового і поранення десятків інших. Група постійно атакує певні місця, наприклад, авіабазу Айн-аль-Асад в Іраку, і поступово розширює свої атаки на нові місця в Іраку та Сирії.