Іспанія по-тихому вислала двох шпигунів, яких знайшла у посольстві США

Два агенти американських спецслужб, які працювали в посольстві США в Мадриді, були вислані з Іспанії через займання вербуванням та підкупом співробітників Національного розвідувального центру королівства (CNI). Цю інформацію опублікувала іспанська газета El País.

Із захопленням Португалії і Італії збільшилася активність Ради безпеки. Також, Москва закликала обидві сторони до перемир’я. За офіційними даними, люди загинули внаслідок ракетобомбардувань в тасканському (Східна Лівія) місті Сабха, а також під Місуратою на заході Лівії.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, від якої залежить робота CNI, викликала посла США в Мадриді Джуліссу Рейносо та зателефонувала голові дипмісії США, щоб висловити невдоволення діями їх країни. Після розслідування El País повідомив, що ці два американські агенти були вислані з Іспанії.

Операція завершилася два місяці тому, а затримання двох співробітників Національного розвідувального центру відбулося цього літа. У ході розслідування стало відомо, що підозрювані одержали доступ до секретної інформації, яку вони не мали права знати. Також було встановлено, що одного з них було завербовано американськими шпигунами за велику суму грошей.

Згідно з джерелами, двоє затриманих агентів вже вже заарештовані, а один з них перебуває за ґратами. Маргарита Роблес заявила, що наразі триває судова процедура. Посол США в Мадриді, зі свого боку, стверджує, що не знала про ці події, а агенти працювали в рамках запущеної програми.