Італія переселяє мігрантів до іншої країни ЄС: ЗМІ знайшли приховані мотиви

Угода між прем'єркою Італії Джорджією Мелоні та її колегою з Албанії Еді Рама передбачає будівництво двох центрів для прийому біженців, які були врятовані на морі. Італійська сторона буде керувати цими центрами, які загалом розраховані на три тисячі мігрантів.

За словами журналістів, як у італійської, так і у албанської сторін є додаткові політичні мотиви. Офіційно, ця угода має на меті зменшити кількість мігрантів, що потрапляють до Італії. Але місцеві ЗМІ вже розкритикували це рішення, знайшли мінуси для Італії та самої Мелоні.

Попри це, в Туринській газеті La Stampa висловлюють сумнів щодо реалізації цього плану Мелоні. Вони пишуть, що після провалу угоди з Тунісом, прем'єр Італії мусив знову порушити тему імміграції. Цей крок спрямований на досягнення ефекту, але за ним тепер мають бути конкретні плани щодо проектів і термінів, які поки що ледь намічені.

Міланська газета Corriere della Sera вважає, що прем'єр-міністр Еді Рама має свої вигоди від цієї угоди. Італія є найважливішим торговим партнером Албанії, і ця угода покращить їхнє співробітництво. Крім того, прем'єр Італії закликав міністрів працювати на всіх рівнях для прискорення вступу Албанії до Європейського Союзу.

Ухвалене італійським урядом рішення збільшити термін утримання під вартою для нелегальних мігрантів та тримати їх у закритих таборах є посиленням діючої практики. Прем'єрка Мелоні заявила, що в ситуації з міграцією потрібно прийняти надзвичайні заходи. За новим рішенням, нелегальні мігранти будуть розміщені в закритих таборах і можуть перебувати там до 18 місяців.

Крім того, Джорджія Мелоні стала жертвою телефонного розіграшу, коли її обдурили російські пранкери, представившись президентом Африканського союзу. Офіс Мелоні виразив жаль стосовно обману, який стався перед зустріччю з африканськими лідерами на Генеральній Асамблеї ООН.