Італія приєдналася до постачання Україні крилатих ракет

Італія надала Україні крилаті ракети

Міністр оборони Великобританії, Грант Шаппс, повідомив про те, що італійці надали Україні крилаті ракети під назвою "Storm Shadow". Це було заявлено під час інтерв'ю Шаппса журналу The Times. За його словами, Великобританія, Франція та Італія передають цю зброю для використання, зокрема, в Криму.

"Storm Shadow - не звичайна зброя. Великобританія, Франція та Італія передають цю зброю для використання, зокрема, в Криму. Ця зброя дуже впливає", - сказав міністр оборони.

Італія вже багато років закуповує цю зброю і, за неофіційною інформацією, має приблизно дві сотні одиниць "Storm Shadow".

У своєму інтерв'ю, Шаппс також зазначив, що він сподівається на передачу крилатих ракет Україні також і Німеччиною. Він вважає, що зброя, така як "Taurus", "Storm Shadow" або "SCALP", є дуже ефективною і її кількість обмежена.

"Франція, Великобританія та Італія продемонстрували, що Taurus, Storm Shadow або SCALP мають нищівну ефективність. Їхня кількість обмежена, а в Німеччині їх дуже багато. Тому так, без сумніву, їх треба надати. Вони зробили б помітний внесок", - заявив міністр оборони.

Ця новина припоминає нам про те, що Польща також сподівається на отримання ракет ATACMS від України, щоб змінити погляд глави МЗС Німеччини, Шольца, щодо ракет "Taurus".