Ізраїльські танки оточили лікарню у Секторі Гази – ЗМІ

За даними CNN, ізраїльські танки оточили лікарню у Секторі Гази. Директор лікарні "Аль-Наср" та педіатричної лікарні "Аль-Рантісі", Мустафа аль-Кахлут, повідомив, що їхнє розташування на півночі Сектора Гази було оточене танками, і вони звернулися до Червоного Хреста з проханням про евакуацію. Він сказав, що лікарня не має основних життєво важливих ресурсів, таких як електрика, кисень, ліки та вода, і не знає, що станеться з їхнім медичним закладом.

Розташований неподалік району Шейх Радван і табору Аль-Шаті, лікарняний комплекс став місцем наземних боїв між армією оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) і ХАМАС. Також були повідомлені вибухи біля кількох інших лікарень на півночі Гази, зокрема лікарні Аль-Шіфа, яка є найбільшим медичним закладом у Секторі Гази. Представник ВОЗ заявив, що лікарня Аль-Шіфа піддається бомбардуванню, і що загалом 20 лікарень у Секторі Гази не працюють.

Про можливий авіаудар Ізраїлю по лікарні Аль-Шіфа, речниця ВОЗ Маргарет Гарріс сказала, що у неї немає конкретних деталей, але вона знає, що лікарня стала жертвою бомбардування. У п'ятницю вечером, ізраїльська військова розвідка повідомила, що удар призвів до снаряду, що випав з осічкою, випущеного з Сектора Гази. Армія оборони Ізраїлю заявила, що снаряд був націлений на їхні військові сили в районі і злетів до лікарні, що призвело до пошкоджень.

Армія ЦАХАЛ також повідомила, що вона успішно відбила ключові позиції ХАМАСу в Секторі Гази 10 листопада.