Ізраїльський посол розповів, чому війна на Близькому Сході не вплине на західну допомогу Україні

Україна та Ізраїль не зверталися до один одного з проханням про військову допомогу, тому бойові дії на Близькому Сході не вплинуть на допомогу Україні. Таку інформацію на пресконференції повідомив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, як передає Gazeta.ua.

Посол підкреслив, що Ізраїль володіє значною самодостатністю у військовій сфері, тому для нього не є проблемою забезпечити себе необхідними ресурсами. Україні ж потрібна більша допомога.

Згадуючи слова Бродського, союзники Ізраїлю, такі як США і Європа, планують продовжувати надавати підтримку Україні. Тому ситуація в Ізраїлі не буде мати негативного впливу на допомогу Україні.

Посол також розповів про те, що на початку конфлікту Ізраїль звертався до своїх союзників за конкретними видами озброєння, зокрема, за ракетами-перехоплювачами для системи "Залізний купол". Це було необхідно через інтенсивні обстріли з боку ХАМАСу, які призвели до зменшення запасів ракет у Ізраїлю.

У Палаті представників США республіканська більшість під проводом нового спікера Майка Джонсона запропонувала окремий план допомоги Ізраїлю на суму 14,3 мільярдів доларів. Це було зроблено незалежно від широкомасштабної ініціативи Білого дому щодо виділення 106 мільярдів доларів, яке передбачало допомогу Україні.